ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13/9/2021 και ώρα 09.15 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο πλαίσιο έναρξης του σχολικού έτους.

Για την παραλαβή των βιβλίων οι μαθητές να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα.

                                                                                Από το Γραφείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 14ης Σεπτεμβρίου 2020

Οι μαθητές – μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:15 έχοντας:

  • τσάντες για τα βιβλία τους
  • μάσκες (υποχρεωτικά)
  • Τετράδιο και στυλό για το πρόγραμμα

Ο αγιασμός θα γίνει στις 11:30

Από το γραφείο Συλλόγου Διδασκόντων

Διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη συμμετοχή τους στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς πρωινές ώρες στο τηλέφωνο του Σχολείου, με τη διευθύντρια.

Είμαι κι εγώ εδώ (Από το Κ.Ε.Σ.Υ. ΦΩΚΙΔΑΣ)

Είμαι κι εγώ εδώ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας,

Πέρασαν αρκετές μέρες από τότε που τα σχολεία μας έκλεισαν. Σταμάτησαν να γεμίζουν με τις παρουσίες σας, όχι γιατί ήρθαν οι χαρούμενες μέρες των διακοπών του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.  Έκλεισαν, γιατί καθένας και καθεμιά από σας θα πρέπει να μείνει και να προφυλαχτεί στο σπίτι του, με την φροντίδα των γονέων του και την αγάπη των δασκάλων του να τον συντροφεύει από μακριά. Σταμάτησαν, γιατί χρειάζεται να μείνετε υγιείς εσείς και οι οικογένειές σας, οι φίλοι σας, όλοι μας. Continue reading

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Αίτηση-Δήλωση και δικαιολογητικά για προφορική εξέταση

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Το έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης αναρτάται στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). Ο/Η υποψήφιος/α κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) στο Λύκειο για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά, αν πρόκειται για μαθητή. Αν πρόκειται για απόφοιτο, τότε η Α-Δ αποστέλλεται στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο αποσταλεί και καταχωριστεί η Α-Δ του αποφοίτου, σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο Λύκειο, στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, ο/η υποψήφιος/α ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης. Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης είναι 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020.

  1. Εγκύκλιος Δικαιολογητικά Προφορική εξέταση ΓΕΛ
  2. ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ εγκύκλιος Αίτηση-Δήλωση
  3. ΝΕΟ ΓΕΛ εγκύκλιος Αίτηση-Δήλωση

Κήρυγμα για τους Τρεις Ιεράρχες

Ο σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου με Λ.Τ. Δεσφίνας θέλει να εκφράσει την εναντίωση  του στη δευτερολογία του ιερέα της Μητρόπολης Δεσφίνας με αφορμή τον εκκλησιασμό των μαθητών, για να τιμήσουν τους τρεις Ιεράρχες. Η θεολόγος του σχολείου μίλησε στο λόγο της για την αγάπη και προσφορά των Τριών Διδασκάλων  της Ορθοδοξίας και για την ανάγκη των ανθρώπων να φέρονται ισότιμα σε όλα τα μέλη της κοινωνίας και να μη γίνονται διακρίσεις κοινωνικές και φυλετικές. Ο συγκεκριμένος ιερέας, με το πέρας της Θείας κοινωνίας θεώρησε “σωστό”  να εναντιωθεί στο λόγο της συναδέλφου και να διαχωρίσει τους ανθρώπους σε Έλληνες και μη. Θεωρούμε ότι τέτοιος αντίλογος δεν έχει θέση εντός του χώρου της εκκλησίας, γιατί έτσι δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία. Εμείς ως σύλλογος και εκπαιδευτικοί διδάσκουμε στα παιδιά την ισότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στο συνάνθρωπο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το φύλο, η θρησκεία, η φυλή, το χρώμα  και η κοινωνική τάξη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου με Λ.Τ. Δεσφίνας

Προσφορά που επιλέχθηκε για την εκδρομή του Λυκείου μας στην Κρήτη

Από τις προσφορές που δεχτήκαμε στη σχολική μονάδα μας για την πραγματοποίηση εκδρομής στην Κρήτη, επιλέχθηκε ως πιο συμφέρουσα, η προσφορά του Connection Travel (μόνο με πρωινό) σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με αυτά που πρότειναν τα υπόλοιπα πρακτορεία.

Επιτυχία των μαθητών μας στο έργο “Le nouveau monde que nous voulons” του eTwinning

IMG_20191115_100957 IMG_20191115_101021

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από την κεντρική υπηρεσία eTwinning την επιτυχία των μαθητών μας στο έργο “Le nouveau monde que nous voulons” , το οποίο διεξήχθη την περσινή χρονιά 2018-2019 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας κ. Μυροφόρα Γιαννακιτσίδου και πληροφορικής κ. Δημήτριιο Μπουντόλο.
Το eTwinning προάγει τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία. Στο eTwinning οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και διοργανώνουν δραστηριότητες για τους μαθητές τους. Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, αλληλεπιδρούν, ερευνούν, λαμβάνουν αποφάσεις, σέβονται ο ένας τον άλλον και αποκτούν δεξιότητες του 21ου αιώνα.   Το έργο απέσπασε αρχικά  την εθνική ετικέτα ποιότητας για τη θεματολογία του, την πολύ καλή ανάπτυξη και προσέγγιση του, την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες του έργου και τη χρήση εργαλείων ΤΠΕ για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων. Επιπρόσθετα στη συνέχεια βραβεύθηκε  με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας και έτσι η εργασία του σχολείου μας αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που δημιουργικά συνεισέφεραν στο έργο, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, στήριξαν την προσπάθεια του σχολείου μας και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και πάντα τέτοιες επιτυχίες.

1)Lien pour le livre digital sur l’environnement / Link to the ebook about the environment

https://read.bookcreator.com/j76wwzubjDXxTBbqKFtNoKDkD6p1/KcQMdSQ-QpeKRojymqG6Sg

2)Lien pour le livre digital sur les Droits de L’Homme / Link to the ebook about the Human Rights

3)Lien pour le livre digital sur les droits des animaux / Link to the book about the animal rights

4)Lien pour le livre digital sur la santé / Link to the ebook about healthhttps://read.bookcreator.com/j76wwzubjDXxTBbqKFtNoKDkD6p1/x6ps10JuT0eM9CI9kOrQ7g

5)Lien pour le livre digital sur la sécurité routière / Link to the ebook about road safety:

https://read.bookcreator.com/j76wwzubjDXxTBbqKFtNoKDkD6p1/fGyOJyqDS_yd1P17ZdfwKw

6)Lien pour le livre digital sur la sécurité sur Internet / Link to the ebook about esafety

https://read.bookcreator.com/j76wwzubjDXxTBbqKFtNoKDkD6p1/s21soPUzToSawciGKpPpSQ

7)Lien pour le livre digital sur la violence domestique / Link to the ebook about domestic violence: 

https://read.bookcreator.com/j76wwzubjDXxTBbqKFtNoKDkD6p1/DiGEsIapTPqm9Ftu4IZUjA

8)Lien pour le livre digital sur le harcèlement / Link to the ebook about bullying

https://read.bookcreator.com/j76wwzubjDXxTBbqKFtNoKDkD6p1/Rhy85JvTRluX8anQM3vB0Q